Inspiration

Cum alegi bateria de baie potrivita? Iata cateva sfaturi

Poate parea o simpla piesa de feronerie sanitara, insa bateria de baie este un element functional al designului baii pe care, atat tu, cat si familia sau prietenii il veti vedea si folosi destul de des. Atunci cand planifici o renovare sau o prima amenajare a baii, este o idee buna sa te asiguri ca gasesti cele mai potrivite baterii de baie atat pentru estetica locuintei, cat si pentru bugetul in care te incadrezi. Cheia este sa incepi cu elementele de baza, sa tii cont de cele mai importante caracteristici si optiuni ale bateriei si apoi sa devii creativ.

Atunci cand alegi o baterie pentru baie, exista mai multe lucruri de luat in considerare:

  • Stilul: alege o baterie care se potriveste cu stilul baii tale si cu restul decorului casei.
  • Tipul de montare: bateriile pot fi montate pe perete, pe chiuveta/pe baza de lavoar, freestanding (pe podea) atunci cand vorbim de baterii potrivite pentru cazile freestanding. Asigura-te ca alegi tipul potrivit pentru baia ta.
  • Presiunea apei: asigura-te ca bateria pe care o alegi este conceputa pentru a functiona cu presiunea apei din casa ta.
  • Material: bateriile pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi otel inoxidabil, alama sanitara si crom. Alege un material care este rezistent si usor de curatat.
  • Pret: alege o baterie de baie care se potriveste bugetului tau, dar tine cont de faptul ca uneori este mai bine sa investesti putin mai mult intr-un produs de calitate superioara ca sa nu fii nevoit sa il inlocuiesti frecvent.

Stilurile unei baterii de baie

Fie ca este vorba de un design modern, traditional sau contemporan, selectarea unei baterii de baie care se aliniaza cu tema existenta poate crea un aspect coerent. In plus, ia in considerare numarul de gauri atunci cand alegi o baterie pentru lavoar, pentru a asigura compatibilitatea.

Asadar, exista diferite stiluri de baterii baie, printre care:

  • Modern: in aceasta categorie intra bateriile cu linii minimaliste si design simplu, ideale pentru baile in stil contemporan. Modelele cu afisaj digital, de exemplu, sunt extrem de potrivite pentru acest stil de amenajare. 
  • Traditional: baterii de baie cu modele mai elaborate si detalii ornamentale, ideale pentru baile in stil clasic sau victorian; de cele mai multe ori acestea pot avea finisaj auriu. 
  • Industrial: baterii cu finisaje metalice sau negre si modele simple, ideale pentru baile in stil industrial.
  • Scandinav: alege baterii cu linii netede si finisaje albe sau metalice, ideale pentru baile in stil scandinav sau minimalist.

Din ce materiale poate fi realizata bateria de baie? 

Bateriile de baie pot fi fabricate din diferite materiale, fiecare avand propriile avantaje si dezavantaje: 

  • Otel inoxidabil: un material rezistent, durabil, care nu rugineste si nu se pateaza la utilizare. In plus, este usor de curatat si completeaza perfect diferite stiluri de amenajare.
  • Alama: este un material durabil si rezistent la coroziune. Poate avea un finisaj lucios sau periat si se potriveste bine bailor in stil traditional sau clasic.
  • Crom: este un material puternic si durabil care reflecta lumina si adauga o nota moderna oricarei bai. Este usor de curatat si se adapteaza la diferite stiluri de decor.

In continuare, poti consulta bateriile de baie din portofoliul nostru si, in functie de necesitatile tale, sa alegi modelul potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *